GE Healthcare

GE Healthcare

Menu
Close

Sorry, your search for: did not find any results

Search Suggestions: Make sure your keyword(s) are spelled correctly Try another keyword(s) Try more general keyword(s)

Norges første digitale PET/CT

GE gratulerer sykehuset Østfold Kalnes med Norges første digitale PET/CT

GLADE ANSATTE: Ansatte ser fram til å ta i bruk nytt og moderne utstyr. Fra venstre: Caroline Schrøder Brynildsen, Glenn Are Almestrand, Arve Ludvigsen, Tone Marie Bergstrøm og Hanne Walther. (Foto: Stina Mikalsen)

De ansatte er strålende fornøyd, men det er pasientene som får glede av investeringen på Sykehuset Østfold.

Sykehuset har gått til innkjøp av en digital PET/CT, som det altså ikke finnes maken til i Norge - og knapt nok i resten av verden.

– Dette er en verdensnyhet. Vi er utrolig glad for at vi har fått slikt utstyr til Sykehuset Østfold. Takk til alle som har jobbet for å få til det. Nå gleder vi oss til å ta imot pasientene, sier seksjonsleder Hanne Walther ved avdeling for bildediagnostikk.

Men dette er framtidas teknologi, og dette utstyret kommer til å gå varmt ganske raskt. Dette utstyret er ikke kjøpt inn for å stå til pynt, kommenterer administrerende direktør Just Ebbesen.

Rask diagnose

Maskinen vil først og fremst gjøre det mulig å stille raskere og sikrere kreftdiagnoser hos pasienter i Østfold1.

GE’s nye digital PET/CT system er designet for å diagnostisere og oppdage sykdom tidligere og å forbedre behandlingen. Systemet forener sensitiv ny digital teknologi med nye og innovative rekonstruksjonsalgoritmer. Resultatet er enestående bildekvalitet med forbedret deteksjon av små lesjoner. Den digitale teknologien gir også betydelige forbedringer over analoge TOF (Time Of Flight) systemer for redusert skantid og  redusert behov for dose til pasient. Det betyr en gevinst for pasientene og sykehuset2.

Dobbelt så rask

Sykehuset Østfold har hatt en PET/CT til låns i et drøyt år. Så de ansatte har fått god opplæring i bruk av utstyret.

Fordelen med den nye maskinen er at den er langt raskere, slik at flere pasienter kan bli utredet.

– Den nye maskinen er dobbelt så rask som den gamle3. Derfor kan vi også ta imot nesten dobbelt så mange pasienter nå4, forklarer Walther.

Seksjonslederen og hennes kolleger gleder seg til å ta imot pasientene.

– I tillegg til gevinster som bedre diagnostikk og oppfølging av pasienter, gir PET/CT oss gode muligheter til forskning. Vi har ventet så lenge på dette, sier Hanne Walther.

PET/CT

  • PET/CT er en undersøkelse der kroppen scannes etter at et radioaktivt sporstopp blandet med druesukker injiseres i kroppen.
  • Denne undersøkelsen kan påvise ulike sykdommer, for eksempel kreft.
  • Kreftceller har en atypisk forbrenning av druesukker og kreftceller kan på den måten oppdages

Mer om produktet på GEs hjemmesider ved å klikke her (ENG). 

Takk til Sarpsborg arbeiderblad og journalist Stina Mikalsen for bruk av artikkelen.1) Hanne Walther, Seksjonsleder Nukleærmedisin, Sykehuset Østfold Kalnes, Feb. 2017
2) GE Healthcare. 2017. DiscoveryTM MI: http://www3.gehealthcare.co.uk/en-gb/products/categories/molecular_imaging/pet-ct/discovery_mi
3) Hanne Walther, Seksjonsleder Nukleærmedisin, Sykehuset Østfold Kalnes, Feb. 2017
4) Hanne Walther, Seksjonsleder Nukleærmedisin, Sykehuset Østfold Kalnes, Feb. 2017