GE Healthcare

GE Healthcare

Menu
Close

Sorry, your search for: did not find any results

Search Suggestions: Make sure your keyword(s) are spelled correctly Try another keyword(s) Try more general keyword(s)

Norge først i verden med nytt MR-system

PRESSEMELDING - mai 2017

  • Sykehuset Levanger installerte verdens første SIGNA Architect MR

  • Den avanserte og kraftige MR-maskinen gir raskere undersøkelser for pasientene

Levanger, Norge – Sykehuset Levanger i Nord-Trøndelag er først i verden med en installasjon av GE Healthcares nye SIGNATM Architect. Det nye systemet gir raskere undersøkelser med høyere bildekvalitet og økt pasientkomfort.

“Vi kan nå gjøre en undersøkelse på 40 minutter som tidligere tok en time1. Det er en stor forskjell, og vi tror vi kan øke antallet pasienter ganske kraftig. Målet vårt er, så snart vi er ferdig med å tilpasse protokollene, å skanne minst 10 flere pasienter hver dag,” sier Rune Wagnild, Avdelingsradiograf ved Sykehuset Levanger.

Den ekstra kapasiteten forventer vi skal bidra til å redusere pasientventelistene som finnes over hele landet. Pasienter kan vente i gjennomsnitt 12 uker for å få en MR-undersøkelse hvis den ikke anses som kritisk.

“På én skanning kan vi få fire kontraster. Vi får den samme informasjonen fra to sekvenser på den tiden det tar å gjøre én. SIGNA Architect MR gir nye muligheter for å forbedre SNR (signal-til-støy-forhold) og redusere støy,” sier Wagnild. Mer kontrast betyr mer data som kan bidra til å gi en mer informativ og sikker diagnose for pasienten. Bedret signal/støyforhold gir bedre bildeoppløsning.

Systemet er også konstruert for økt pasientkomfort. Pasientbordet har en komfortabel overflate som mildner trykkpunkter, og med sitt avtagbare bord er det enklere å forberede pasientene for undersøkelsen.

“SIGNA Architect bidrar til at pasientene får en mindre stressende opplevelse når de tar en MR-undersøkelse. Undersøkelsen blir raskere og stillere, undersøkelsesrommet er lysere og tunnelen er romsligere. Alt dette bidrar til at pasienten slapper av i omgivelser som ofte kan være ganske ukomfortable”, sier Magnus Olsson, som er MR-leder for GE Healthcare i Norden.

Om GE Healthcare:
GE Healthcare leverer nye og forbedrede medisinske teknologier og tjenester for å oppfylle behovet for økt tilgang, bedre kvalitet og rimeligere helsevesen over hele verden. GE (NYSE:GE) jobber med ting som betyr noe – flotte mennesker og teknologier som påtar seg tøffe utfordringer. Fra medisinsk avbildning, programvare og IT via pasientovervåking og diagnostisering til legemiddeloppdagelser, biofarmasøytiske produksjonsteknologier og ytelsesforbedringsløsninger: GE Healthcare hjelper medisinsk personell å gi pasientene den beste pleien. For mer informasjon om GE Healthcare, vennligst gå til nettstedet www.gehealthcare.com.

Mediekontakt
Penilla Mello
penilla.mello@ge.com
+44 1494 545426

Mer om installasjonen i vårt magasin SIGNA Pulse of MR her

Få magasinet tilsendt i posten1 I henhold til informasjon fra kunde.